dinsdag 25 januari 2011

Een echte gentlemen?

We hebben in de bibliotheek aardig wat exemplaren van de avonturen van Sherlock Holmes in de kast staan. Toch zou ik bij een boekverfilming niet meteen aan hem denken....Holmes was heel anders dan het beeld dat ik bij hem had (waar dat beeld op is gebasseerd? Ik heb nog nooit een boek van hem gelezen....) ik had een keurige Engelsman verwacht. Beleefd en galant. Nou, niet dus. Toch was de film erg de moeite waard, ik verheug me al op deel 2.

2 opmerkingen:

  1. Beleefd en galant was hij toch ook in de boeken niet (juist arrogant, met grof gedrag en verslaafd)? Wel inderdaad een op en top Engelsman en verfijnd op en andere manier. En ik moest ook wennen aan dit Amerikaanse beeld. Ik vond het toch een beetje een standaard actiefilm - leuk, maaar niet beklijvend. In de bieb hebben we ook de volledige (4delige) televisieserie met Jeremy Brett in de hoofdrol. De eerste twee seizoenen voldeden wel sterk aan hoe ik me Holmes en een verfilming van de verhalen voorstel. Vrij letterlijk en sfeervol bewerkt en fantastisch gespeeld. Echt een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sluit me mij Spookiepock aan wat de tv-serie betreft: Verrassend. Toch ook maar eens jouw film proberen. Leuk zo'n aanrader van je!

    BeantwoordenVerwijderen