zaterdag 10 september 2011

# 12: leave some space!


Gebruik voor het ideale twitterbericht liever niet alle 140 tekens!

Er zijn er nog steeds mensen anti-twitter. Toch heeft Twitter heeft zich echt wel bewezen. Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren. De activiteit bij het gebruiken van Twitter heet twitteren (ook wel tweeten), dat kwetteren betekent.  (aldus wikipedia)
Op http://www.twittermania.nl/ kun je leuke informatie lezen over twitter. Ik heb er deze afbeelding met toelichting vandaan gehaald:



Wees dus zichtbaar, geef feedback, volg de mensen die je retweeten, deel unieke content en tweet wat je ziet en waar je het ziet. Tip 5½ mag er ook zijn: wees beknopt en laat ruimte voor je volgers om het bericht te retweeten.

Ik zie op twitter dat niet alleen bibliotheek kennemerwaard http://twitter.com/#!/BiebKennemerwrd zich daar presenteert maar dat MT-leden Jan Kaldenbach http://twitter.com/#!/jankaldenbach en Erna Winters http://twitter.com/#!/ErnaW actief twitteren. Leuk is de mogelijkheid om een link toe te voegen; het maximale gebruik van 140 tekens. Over de kinderboekenweek en andere activiteiten van CPNB kun je van alles lezen op twitter. De mogelijkheid om op ondewerp te zoeken via search.twitter.com spreekt mij aan. Als een aantal Nederlandse schrijvers in China zitten, vind ik het leuk om daar de meningen over te lezen. Zo lees ik een stukje van Adriaan van Dis die hij heeft doorgestuurd naar zijn uitgever terwijl hij in China zit.

Op http://www.twitterinfo.nl/ ontdek ik dat je ook zo; #onderwerpen kunt markeren # (als het ware een tag toevoegen) en dat je met @ een boodschap aan een bepaalde gebruiker kunt richten. Leuk! Niet alleen het aantal follwers dat je hebt maar ook de retweets (RT) zijn belangrijk bij twitter; zo ontstaat er een sociaal medium waar je mensen (bijvoorbeeld klanten) kunt leren kennen, informeren en uitnodigen tot een dialoog. op een eenvoudige manier kom je in contact met mensen die interesses (lezen, cultuur etz.) delen.

1 opmerking: