dinsdag 1 november 2011

# 16: YouTube levert het bewijs: Tobias houdt van.... de bibliotheek!


In het 'ding' over YouTube kan een filmpje niet ontbreken. Als ik zoek op 'bibliotheek' kom ik al gauw bij Tobias terecht. Dat is leuk, dat filmpje ken ik nog van een bijeenkomst van 100 talenten. Een filmpje, bijvoorbeeld geplaatst op YouTube is voor de bibliotheek een perfecte manier om reclame te maken. Over activiteiten die komen, de collectie of juist om te laten zien wat we doen. Wel moet een filmpje van een professionele organisatie van goede kwaliteit zijn. Goede beeldkwaliteit, goed gemonteerd en het liefst met wat tekst; beeld met tekst zegt meer! En niet alle computers hebben het geluid aanstaan dus dan is beeld met tekst ook een voordeel.

YouTube is ook een mooie aanvulling op de bibliotheekcollectie met vooral stilstaand beeld en tekst. Bijvoorbeeld voor een werkstuk over olifanten; je kunt op internet veel meer van het gedrag zien; hoe gaan ze met elkaar om, wat is het formaat van een jong olifantje, hoe speelt ie met zijn vader? Ook een boek over bijvoorbeeld leren breien kan mooi aangevuld worden met een filmpje; hoe doe je dat nou. Om films of games te promoten kunnen we gebruik maken van trailers. Het gebruik van de daisy-speler of uitleg over de collectie of indeling van de bibliotheek: wij laten het je zien! Ideeën genoeg dus. En met Windows Live Movie Maker en een goeie mobiele telefoon bereikbaar voor iedereen.

Ook hier is wel een kanttekening te plaatsen; een goed filmpje maken kost tijd!

2 opmerkingen:

  1. Klopt, een filmpje maken kost tijd, maar is wel heel leuk. Zo af en toe doen wij daar ook wat mee (Kunst tot de Nacht 2011, Kinderboekenweek).

    BeantwoordenVerwijderen